Skocz do zawartości

Fasolka Po Bretońsku


Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy później...

Błędne podejście do gotowania fasolki po Bretońsku

Cristina słusznie cie poprawiła ale nie daję sie przecieru czy koncentratu tylko pomidory z puszki dodajemy całą puszke pomidorów na patelnie z wysmażonym boczkiem z cebulą i kiełbasą czekamy aż odparuje i dodajemy do fasoli. Najlepiej jak przez noc postoi na następny dzień najlepsza

ps. Nie używajcie żadnej wegety tylko naturalne składniki naturalny smak

Zgoda. Zdecydowanie smaczniejsze i zdrowsze są pomidory z puszki. Potwornie niezdrowe są też gotowe "przyprawy do...". Znacznie lepsze są naturalne, nieprzetworzone przyprawy, które możemy sami komponować w dowolne mieszanki według gustu. Podobnie niezdrowe są zasmażki, które są tylko dodatkowym źródłem tłuszczu, a przecież w boczku i kiełbasie jest go aż nadto dużo. No, chyba że ktoś lubi...

A czy wiecie, że tak przyrządzona fasolka w ogóle nie jest znana we Francji? Przynajmniej nie pod tą nazwą. Analogicznie rzecz się ma z rybą po grecku, której w Grecji nikt nie widział na oczy.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.