Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 50 dag. boczku wędzonego 50-70 dag. . kapusty kiszonej laska kiełbasy Toruńskiej 5-6 ziemniaków 3 łyzeczki przecieru pomidorowego 1,5 łyżeczki kminku łyżeczka majeranku wegeta 1 średnia cebula 3 łyzki mąki łyżka margaryny Boczek ugotować w większym garnku. Kiedy zacznie robic się miękki, wyciągamy i kroimy w kostke. Dodajemy kapuste kiszoną i kminek Kiedy kapusta zacznie robić sie miękka dodać przecier i majeranek. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostke i ugotować w osolonej wodzie w osobnym naczyniu. Kiełbase pokroic w plasterki , ziemniaki odcedzić. Kiełbase i ziemniaki dodać do zupy. Cebulke pokroić w kostke, podsmażyć na łyżce margaryny. Wsypać mąke i zrobic zasmażkę. Dodawać zasmażke do gotującej zupy ciągle mieszając. Doprawic do smaku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.