Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 50 dag. boczku wędzonego 50-70 dag. . kapusty kiszonej laska kiełbasy Toruńskiej 5-6 ziemniaków 3 łyzeczki przecieru pomidorowego 1,5 łyżeczki kminku łyżeczka majeranku wegeta 1 średnia cebula 3 łyzki mąki łyżka margaryny Boczek ugotować w większym garnku. Kiedy zacznie robic się miękki, wyciągamy i kroimy w kostke. Dodajemy kapuste kiszoną i kminek Kiedy kapusta zacznie robić sie miękka dodać przecier i majeranek. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostke i ugotować w osolonej wodzie w osobnym naczyniu. Kiełbase pokroic w plasterki , ziemniaki odcedzić. Kiełbase i ziemniaki dodać do zupy. Cebulke pokroić w kostke, podsmażyć na łyżce margaryny. Wsypać mąke i zrobic zasmażkę. Dodawać zasmażke do gotującej zupy ciągle mieszając. Doprawic do smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.