Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
teresap

Sernik Na Zimno Z Bitą Śmietaną I Orzechami

Rekomendowane odpowiedzi

Ślicznie wyglądają wasze serniki, muszę wypróbować ten przepis, chociaż do tej pory z serników na zimno robiłam tylko taki z paczki, tez był bardzo smaczny. A czy do tego serniczka nadawałby się "Twaróg aksamitny Dr. Oetkera" w wiaderku? Mam taki akurat kupiony, bo zawsze go używam do pieczonego sernika i wychodzi taki puszysty i naturalny w smaku:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Elu bardzo mnie zasmuciłaś swoją chorobą, ale z swojego doświadczenia wiem że życie musi się toczy dalej nie wolno się załamywać , trzeba przyjąć i zaufać Bogu do końca i na pewno będzie dobrze, czego z całego serca Ci życzę

A co do sera to tak jak napisałam Sabince że najlepszy zwykły ser (dobry), zmielić i resztę według przepisu a jak tak zwany w wiaderku to ja stosowałam Wieluń, lub inny w miarę ścisły może taki jest "twaróg aksamitny Dr. Oetkera" jak pisze "Zebcia"

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ DUUUUUUŻO ZDRÓWKA i POZDRAWIAM

post-6127-1245863450_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję wszystkim za życzenia i zainteresowanie i naprawdę chciałabym żeby to była dieta,ale niestety.... :-D Nie chcę się tutaj rozpisywać bo to przecież nie miejsce-ale tak jak pisze Tereska -może się wszystko ułoży-nie jest to nic grożnego tylko utrudnia mi codzienne obowiązki. Jeżeli chodzi o nowe ciasta to naprawdę mało piekę-a jeżeli już to stare i sprawdzone np. teraz w niedzielę miałam aż 15 osób na obiedzie i kolacji...jakoś dałam radę.Ale ogromnie mi miło,że korzystasz z moich przepisów. Pozdrawiam Was i dziękuję Teresce za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja również życzę dużo zdrówka i wiary, będzie dobrze :-D

Tereso ja niestety nie widziałam u mnie w sklepie takiego twarogu, więc zrobię z tego aksamitnego, który mam i zdam relację jak mi wyszedł. Jest dość ścisły i ładnie zmielony więc nie powinno być problemu. Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zrobilam dzisiaj ten sernik ale niewiedzialam ile mam dac tego cukru bo w przepisie niestoi tylko jest napisane 3/4 wiec dalam250g zobaczymy jaki bedzie bo musi stac jeszcze w lodowce,napiszcie ile wy dajecie tego cukru?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zrobilam dzisiaj ten sernik ale niewiedzialam ile mam dac tego cukru bo w przepisie niestoi tylko jest napisane 3/4 wiec dalam250g zobaczymy jaki bedzie bo musi stac jeszcze w lodowce,napiszcie ile wy dajecie tego cukru?

Sabinko 3/4 szklanki ,bardzo przepraszam i czekam co Ci tam wyszło i jak smakuje ???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Teresko zrobiłam serniczek z Twojego przepisu w sobotę na urodziny syna. Bardzo wszystkim chłopakom smakował do tego stopnia ,że już nawet nie chcieli lodów ze śmietaną. Jednak na przyszłość nie będę używać sera którego sama zmielę-mąż taki mi kupił i pomimo że był puszysty to po schłodzeniu był ciężki i mało kremowy.Jednak trzeba dać tak jak pisałaś taki ser wiaderkowy-sernikowy ,jest lekki . To jednak mój wybór. Na drugi raz dodam do białej części sok z cytryny-to taka uwaga z mojej strony. Bardzo go wszystkim polecam i to napewno nie mój ostatni raz. Fotki wstawię póżniej.................pozdrawiam Cię Teresko i dzięki za przepis. Dodaję zdjęcia.............

post-3528-1246297563_thumb.jpg

post-3528-1246297652_thumb.jpg

post-3528-1246297746_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No no Elu robi wrażenie , gratuluje

A co do dodania cytrynki , lub użyciu mniej cukru to się zgadzam.

Ja mam taką zasadę że prawie każdy przepis dopasowuje do swojego smaku, czyli nie trzymam się ścisło przepisu

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też uważam że nie powinno być problemu , czekam na opinię i POZDRAWIAM!!!

Serniczek wyszedł pierwsza klasa - coś pysznego. Dziękuję za przepis na pewno jeszcze nie raz go zrobię.

P.S. robiłam z tego twarogu aksamitnego oetkera i wyszło super, więc nadaje się ten twaróg do tego przepisu

pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.