Skocz do zawartości

Sernik Na Zimno Z Bitą Śmietaną I Orzechami


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

Ślicznie wyglądają wasze serniki, muszę wypróbować ten przepis, chociaż do tej pory z serników na zimno robiłam tylko taki z paczki, tez był bardzo smaczny. A czy do tego serniczka nadawałby się "Twaróg aksamitny Dr. Oetkera" w wiaderku? Mam taki akurat kupiony, bo zawsze go używam do pieczonego sernika i wychodzi taki puszysty i naturalny w smaku:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Elu bardzo mnie zasmuciłaś swoją chorobą, ale z swojego doświadczenia wiem że życie musi się toczy dalej nie wolno się załamywać , trzeba przyjąć i zaufać Bogu do końca i na pewno będzie dobrze, czego z całego serca Ci życzę

A co do sera to tak jak napisałam Sabince że najlepszy zwykły ser (dobry), zmielić i resztę według przepisu a jak tak zwany w wiaderku to ja stosowałam Wieluń, lub inny w miarę ścisły może taki jest "twaróg aksamitny Dr. Oetkera" jak pisze "Zebcia"

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ DUUUUUUŻO ZDRÓWKA i POZDRAWIAM

post-6127-1245863450_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję wszystkim za życzenia i zainteresowanie i naprawdę chciałabym żeby to była dieta,ale niestety.... :-D Nie chcę się tutaj rozpisywać bo to przecież nie miejsce-ale tak jak pisze Tereska -może się wszystko ułoży-nie jest to nic grożnego tylko utrudnia mi codzienne obowiązki. Jeżeli chodzi o nowe ciasta to naprawdę mało piekę-a jeżeli już to stare i sprawdzone np. teraz w niedzielę miałam aż 15 osób na obiedzie i kolacji...jakoś dałam radę.Ale ogromnie mi miło,że korzystasz z moich przepisów. Pozdrawiam Was i dziękuję Teresce za odpowiedz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja również życzę dużo zdrówka i wiary, będzie dobrze :-D

Tereso ja niestety nie widziałam u mnie w sklepie takiego twarogu, więc zrobię z tego aksamitnego, który mam i zdam relację jak mi wyszedł. Jest dość ścisły i ładnie zmielony więc nie powinno być problemu. Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zrobilam dzisiaj ten sernik ale niewiedzialam ile mam dac tego cukru bo w przepisie niestoi tylko jest napisane 3/4 wiec dalam250g zobaczymy jaki bedzie bo musi stac jeszcze w lodowce,napiszcie ile wy dajecie tego cukru?

Sabinko 3/4 szklanki ,bardzo przepraszam i czekam co Ci tam wyszło i jak smakuje ???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Teresko zrobiłam serniczek z Twojego przepisu w sobotę na urodziny syna. Bardzo wszystkim chłopakom smakował do tego stopnia ,że już nawet nie chcieli lodów ze śmietaną. Jednak na przyszłość nie będę używać sera którego sama zmielę-mąż taki mi kupił i pomimo że był puszysty to po schłodzeniu był ciężki i mało kremowy.Jednak trzeba dać tak jak pisałaś taki ser wiaderkowy-sernikowy ,jest lekki . To jednak mój wybór. Na drugi raz dodam do białej części sok z cytryny-to taka uwaga z mojej strony. Bardzo go wszystkim polecam i to napewno nie mój ostatni raz. Fotki wstawię póżniej.................pozdrawiam Cię Teresko i dzięki za przepis. Dodaję zdjęcia.............

post-3528-1246297563_thumb.jpg

post-3528-1246297652_thumb.jpg

post-3528-1246297746_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ja też uważam że nie powinno być problemu , czekam na opinię i POZDRAWIAM!!!

Serniczek wyszedł pierwsza klasa - coś pysznego. Dziękuję za przepis na pewno jeszcze nie raz go zrobię.

P.S. robiłam z tego twarogu aksamitnego oetkera i wyszło super, więc nadaje się ten twaróg do tego przepisu

pozdrawiam:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.