Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
margheritac

Ciasto Francuskie Z Warzywami

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

  • 2 paczki ciasta francuskiego
  • 1 paczka sosu pieczarkowego winiary
  • 0,5-1 kg pieczarek
  • 2-3 pietruszki
  • 4 marchewki
  • sredni seler
  • 1-1,5 por

sposób przygotowania

Farsz:

W garnku rozpuscic lyzke masla. Warzywa pokroic w niezbyt dlugie paseczki ok. 3 cm. Wlozyc do garnka i dusic az beda miekkie. Doprawic np sola, pieprzm, vegeta.

Ciasto rozmrozic i pokroic na kawalki troche mniejsze od kartki formatu a5. Jeszcze cieply farsz wylozyc na ciasto. Zwinac w gruba rurke i boki przydusic widelcem. Blache wylozyc papierem do pieczenia. Piec w temp. ok 150-180 stopni przez ok 40 minut. Wylozyc na talerz i polac sosem i jesli zostal farszem.

Sos:

Sos przygotowac wg prezpisu na paczce. Pieczarki pokroic i ugotowac do miekkosci. Wymieszac z sosem, ktory ma byc dosc gesty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam alu Ciebie i wszystkich uzytkownikow. Nie przecytalam tego co napisalam i przez to ta pomylka... Zamiast k nacisnelam l i w ten sposob zamiast boki wyszlo boli... Przepraszam najmocniej i poprawiam przepis.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fajny przepis ale nie jestem przekonany do sosu z torebki :lol: wole sam zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przyznam sie szczerze ze ani ja ani moja mama nigdy nie probowalysmy tego przepisu z wlasnym sosem. Smakuje nam w tym wypadku ten pieczarkowy i nie tylko nam. Do mojej mamy na obiad przychodza na ta potrawe wszyscy ksieza z parafi! :smile: :( :P :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam alu Ciebie i wszystkich uzytkownikow. Nie przecytalam tego co napisalam i przez to ta pomylka... Zamiast k nacisnelam l i w ten sposob zamiast boki wyszlo boli... Przepraszam najmocniej i poprawiam przepis.

ależ nic się nie stało:)) tutaj można wszystko poprawic i problem znika:)) dziękuje za wyjasnienie:))

pozdrawiam:))

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na pewno pyszne, musze spróbować :D Ciasto francuskie ma mnóstwo zastosowań. To fantastyczny półprodukt! Ja najczęściej przygotowuję pizzetki (pizzerinki). Łatwe, proste i przyjemne. Ciasto francuskie dzielimy na kawdraciki i na każdym kładziemy "mieszankę" wg uznania na to tarty serek np. parmezan i do piekarnika. Moja "mieszanka" to przecier pomidorowy+zioła+posiekana drobno cebulka, czosnek, ogórek konserwowy, szyneczka i co tam wpadnie. Czasem oliwki, czerwona fasola, kukurydza.... Co kto lubi. To świetna przekąska na przyjęciu. Szczególnie do piwa :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ciasto francuskie dobrze smakuje z konkretami jak i na słodko, ja lubię ciasto francuskie z kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym, choć zawsze mam problem z estetycznym zawijaniem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.