Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sk艂adniki

  • 2 paczki ciasta francuskiego
  • 1 paczka sosu pieczarkowego winiary
  • 0,5-1 kg pieczarek
  • 2-3 pietruszki
  • 4 marchewki
  • sredni seler
  • 1-1,5 por

spos贸b przygotowania

Farsz:

W garnku rozpuscic lyzke masla. Warzywa pokroic w niezbyt dlugie paseczki ok. 3 cm. Wlozyc do garnka i dusic az beda miekkie. Doprawic np sola, pieprzm, vegeta.

Ciasto rozmrozic i pokroic na kawalki troche mniejsze od kartki formatu a5. Jeszcze cieply farsz wylozyc na ciasto. Zwinac w gruba rurke i boki przydusic widelcem. Blache wylozyc papierem do pieczenia. Piec w temp. ok 150-180 stopni przez ok 40 minut. Wylozyc na talerz i polac sosem i jesli zostal farszem.

Sos:

Sos przygotowac wg prezpisu na paczce. Pieczarki pokroic i ugotowac do miekkosci. Wymieszac z sosem, ktory ma byc dosc gesty.

Opublikowano

Przepraszam alu Ciebie i wszystkich uzytkownikow. Nie przecytalam tego co napisalam i przez to ta pomylka... Zamiast k nacisnelam l i w ten sposob zamiast boki wyszlo boli... Przepraszam najmocniej i poprawiam przepis.

Opublikowano

Przyznam sie szczerze ze ani ja ani moja mama nigdy nie probowalysmy tego przepisu z wlasnym sosem. Smakuje nam w tym wypadku ten pieczarkowy i nie tylko nam. Do mojej mamy na obiad przychodza na ta potrawe wszyscy ksieza z parafi! 馃檪 :( :P :lol:

Opublikowano

Przepraszam alu Ciebie i wszystkich uzytkownikow. Nie przecytalam tego co napisalam i przez to ta pomylka... Zamiast k nacisnelam l i w ten sposob zamiast boki wyszlo boli... Przepraszam najmocniej i poprawiam przepis.

ale偶 nic si臋 nie sta艂o:)) tutaj mo偶na wszystko poprawic i problem znika:)) dzi臋kuje za wyjasnienie:))

pozdrawiam:))

  • 5 lat p贸藕niej...
Opublikowano

Na pewno pyszne, musze spr贸bowa膰 :D Ciasto francuskie ma mn贸stwo zastosowa艅. To fantastyczny p贸艂produkt! Ja najcz臋艣ciej przygotowuj臋 pizzetki (pizzerinki). 艁atwe, proste i przyjemne. Ciasto francuskie dzielimy na kawdraciki i na ka偶dym k艂adziemy "mieszank臋" wg uznania na to tarty serek np. parmezan i do piekarnika. Moja "mieszanka" to przecier pomidorowy+zio艂a+posiekana drobno cebulka, czosnek, og贸rek konserwowy, szyneczka i co tam wpadnie. Czasem oliwki, czerwona fasola, kukurydza.... Co kto lubi. To 艣wietna przek膮ska na przyj臋ciu. Szczeg贸lnie do piwa :)

  • 1 rok p贸藕niej...
Opublikowano

ciasto francuskie dobrze smakuje z konkretami jak i na s艂odko, ja lubi臋 ciasto francuskie z kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym, cho膰 zawsze mam problem z estetycznym zawijaniem ;-)

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

    • Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
×
×
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki u偶ytkowania.