Skocz do zawartości

Makaron Ze Szpinakiem


speedo

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczyna sie wiosna, a w sklepach coraz więcej nowalijek w tym szpinak. To danie jest bardzo proste i pyszne:

Składniki:

- makaron ok. 400 g (polecam penne lub tagliatelle)

- świeży szpinak ok. 300 g

- 3 małe szalotki

- 3 ząbki czosnku

- mleko

- łyżka śmietany

- sól

- czarny pieprz (najlepiej młotkowany)

- margaryna do smażenia

- twardy ser do posypania (parmezan, gouda)

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Zeszklić szalotki z jednym ząbkiem czosnku. Szpinak umyć, oderwać twardy rdzeń i pokroić go w grube paski. Na rozgrznej patelni rozpuścić magrarynę i dodać szpinak. Poczekać aż sie skurczy i dodać szlotki oraz resztę czosnku. Dusić 2 minuty, dodać trochę mleka i poczekać aż wyparuje. Przyprawić i dodać łyżkę śmietany( UWAGA! Nie dodawać więcej śmietany ponieważ smak szpinaku musi być intensywny). Dusić jeszcze 3 minuty. Dodać makaron i dokładnie wymieszać. Podawać z serem.

Jest to błyskawiczne, pyszne i bardzo sycące danie. POLECAM

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.