Skocz do zawartości

Sernik Z Bakaliami


Dorotaxx

Rekomendowane odpowiedzi

1,5 kg. sera tłustego lub półtłustego

1,5 kostki margaryny

13 jajek

50 dag. cukru

2 budynie śmietankowe

rodzynki

skórka pomarańczowa

orzechy włoskie ( orzechy zmieniają kolor sernika )

Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie 30 minut

post-9750-1210091388_thumb.jpg

Ser zmielić

Margaryne utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą mase

Dodawać ser i budyń w proszku ciągle ucierając.

post-9750-1210091409_thumb.jpg

Upić piane z białek , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.

Piec około 1 h. w temp. 180 st.

Polewa:

4 łyżki mleka

2 łyżki kakao

2 łyżki masła lub margaryny

5 łyżek cukru

Składniki na polewe gotować na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając.

post-9750-1210091431_thumb.jpg

Ciasto polac polewą czekoladową

post-9750-1210091459_thumb.jpg

post-9750-1210091476_thumb.jpg

Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.