Selena Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 3 filety z kurczaka puszka kukurydzy puszka ananasa duże jabłko duża cebula olej, maggi, pieprz, sól, mielona ostra papryka. Sos: śmietana 18-proc. 4 łyzki majonezu 3 płaskie łyżeczki curry Filety kroimy w kostke i smażymy na oleju z pieprzem, ostrą papryką, solą, maggi i 2 łyżeczkami curry. Osączamy z oleju i studzimy. Ananasa i kukurydzę osączamy, ananasa kroimy w drobną kostkę. Jabłko obieramy, wydrążamy nasionka i także kroimy w kostkę. Cebulę obieramy a następnie kroimy w piórka. Dodajemy do mięska z pozostałymi składnikami i mieszamy. śmietanę łączymy z majonezem i łyżeczką curry. Całość mieszamy i schładzamy w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulka Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Czy te filety mozna opruszyc przyprawa do gyrosa ona daje dos ciekawy smak sałatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Selena Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Wiesz Ula ja w zasadzie nie próbowalam, bo już samo curry nadaje wyrazisty smak. Jeśli się zdecydujesz to napisz jaki był efekt. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Robiłam tę sałatkę. Rodzince bardzo smakowała, zniknęła ze stołu w zaskakującym tempie, no i rzeczywiście jest to ciekawe połączenie składników. Ogólnie mówiąc :grin: sałatka godna polecenia :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :D Zdrowych i smacznych Świąt Wielkiej Nocy wszystkim życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A jaki rodzaj jabłka? kwaskowe czy słodkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Selena Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 A jaki rodzaj jabłka? kwaskowe czy słodkie? Hejka wszystkim. Fakt, nie radziłabym dodawać innych przypraw, gdyż curry samo w sobie nadaje sałatce akcentowy smaczek. Jabłko polecam jakiekolwiek, osobiście wolę nieco kwaskowate. Dorota-pozdrawiam cieplutko no i gratuluję, sałatka wyszła super!!🙂) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Przepis brzmiał fajnie, więc też postanowiłem zaryzykować zrobienie (oczywiście z pomocą) i wyszła rewelacyjna :wink: Super przepis ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.