Skocz do zawartości

Rurki Z Kremem Budyniowym


Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI NA CIASTO

50 dag mąki pszennej

25 dag margaryny Palma

2 żółtka

8 łyżek śmietany kwaśnej

1 łyżka octu

szczypta soli

Mąkę wsiekać z margaryną, dodać żółtka, śmietanę, ocet, sól. Ciasto zarobić, rozwałkować. Wyciąć paski o szerokości około 2 cm. Zaczynając od ostrego końca foremek do rożków, nawinąć ciasto nakładając na siebie kolejne zwoje. Ciasto nie powinno nachodzić na brzegi foremek. rurki pieczemy około 15 minut od 180 stopni C - do 200 stopni C. Studzić około 5 minut, a potem delikatnie wykręcić z rurek metalowe foremki. Gotowe upieczone ciasteczka można wypełniać masa budyniową lub dowolnym kremem.

MASA BUDYNIOWA

1 budyń waniliowy

mleko (tyle ile podaje przepis)

15 dag masła

10 dag cukru pudru

Ugotować budyń i ostudzić. Masło zmiksować z cukrem pudrem, powoli dodając zimny budyń. Całość wymieszać. Jeżeli potrzebna jest większa ilość masy, wystarczy podwoić składniki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.