Skocz do zawartości

Łabędzi Puch Plus Zdjęcie


Pączuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Łabędzi puch

Biszkopt składniki:

6 jaj

1 szk. cukru

1 szk. mąki

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka octu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Z tego upiec biszkopt, po ostudzeniu przekroić na dwie części.

Masa

2 szk. mleka zimnego

2 bułki kajzerki

Namoczyć bułki aż wsiąknie całe mleko.

1 szk. mleka , 1/2 szk. cukru zagotować dodać namoczoną bułkę i gotować jeszcze 5 min. zostawić do wystygnięcia

1 kost. masła zmiksować dodać wystudzoną bułkę sok z cytryny, dowolny aromat wszystko razem połączyć.

Smażone wiórki kokosowe

10 dkg.wiórek kokosowych

1/4 kost. margaryny

2 łyżki cukru

Wszystko podsmażyć na patelni cały czas mieszając ostudzić

Dodatki

dżem z czarnej porzeczki

pącz do nasączenia

Przełożenie placka

Jedną część biszkoptu nasączyć , na to posmarować dżemem na dżem 2/3 masy drugą część biszkoptu nasączyć potem resztę masy na masę wiórki usmażone.

Smacznego

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Paczuszku bardzo inspirujacy ten przepis tylko mam pytanko :razz: .Czy ta druga szklanka mleka jest do namoczenia bulek i czy to sa te male bulki kajzerki bo ja niestety mieszkam zagranica i tu sa podobne buleczki i czy maga byc swieze czy ususzone?Pozdrawiam :D .

Jolanta

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.