Skocz do zawartości
Pączuszek

Łabędzi Puch Plus Zdjęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Łabędzi puch

Biszkopt składniki:

6 jaj

1 szk. cukru

1 szk. mąki

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka octu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Z tego upiec biszkopt, po ostudzeniu przekroić na dwie części.

Masa

2 szk. mleka zimnego

2 bułki kajzerki

Namoczyć bułki aż wsiąknie całe mleko.

1 szk. mleka , 1/2 szk. cukru zagotować dodać namoczoną bułkę i gotować jeszcze 5 min. zostawić do wystygnięcia

1 kost. masła zmiksować dodać wystudzoną bułkę sok z cytryny, dowolny aromat wszystko razem połączyć.

Smażone wiórki kokosowe

10 dkg.wiórek kokosowych

1/4 kost. margaryny

2 łyżki cukru

Wszystko podsmażyć na patelni cały czas mieszając ostudzić

Dodatki

dżem z czarnej porzeczki

pącz do nasączenia

Przełożenie placka

Jedną część biszkoptu nasączyć , na to posmarować dżemem na dżem 2/3 masy drugą część biszkoptu nasączyć potem resztę masy na masę wiórki usmażone.

Smacznego

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ach jak jestem ciekawa jak ta bułka kajzerka smakuje w tej masie :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jadłam coś takiego niedawno - baaaaardzo dobre!!!! Zupełnie nie czuc bułki, a masa jest bardzo delikatna i pyszna. Przydałoby sie zdjęcie...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja także jadłam takie ciacho u siostry,krem był bardzo dobry-oryginalny i delikatny jak napisała Gabi. Muszę sama się skusić....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam ten przepis od dawna nie byłam przekonana co do tego kremu, aż niedawno znajoma powiedziała że robi to ciasto i wszystkim bardzo smakuje i spróbowałam, naprawdę warto . Wstawię fotkę ale póżniej bo sama nie potrafię. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pączuszku wstaw koniecznie te fotki czekamy z niecierpliwością-ciasto jest bardzo ciekawe. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Paczuszku bardzo inspirujacy ten przepis tylko mam pytanko :razz: .Czy ta druga szklanka mleka jest do namoczenia bulek i czy to sa te male bulki kajzerki bo ja niestety mieszkam zagranica i tu sa podobne buleczki i czy maga byc swieze czy ususzone?Pozdrawiam :D .

Jolanta

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bułki moczymy w dwóch szklankach mleka a trzecią szklankę mleka gotujemy z cukrem. Bułki to nie koniecznie kajzerki, można namoczyć 2 średniej wielkości bułki i na pewno będzie dobrze. Bułki daję świeże.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto godne polecenia! Nawet nie sadzilam ze bulki moga nadac taki fajny samak masie.Ale nie zrobilam do konca w\g przepisu poniewaz moj maz nie lubi kokosu wiec polalam ciasto polewa czekoladowa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Byłam pełna obaw co do tego ciasta,ale po degustacji wszystkie się rozwiały.To ciacho to poprostu rewelacja ,wszyscy sa nim zachwyceni.Dzięki za super przepis :grin:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gosia dawaj zdjęcie bo bardzo chcemy to ciasto zobaczyć :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość grażyna

To ciasto jest wspaniałe, ja tylko jak zwykle troche zmieniłam i zamiast dżemu dodałam pokrojone truskawki i zalałam tęzejąca galaretką. Ale masa jest przepyszna, budyniowa nie podskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I pomyśleć że w masie są bułki-piękne ciasto Pączuszku :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.