Skocz do zawartości

Szpryc Glazura Do Zdobienia Tortów


Rekomendowane odpowiedzi

1 białko

ok. pół kilo przesianego cukru pudru

pół łyzeczki octu spirytusowego

Jajko wsadzić na kilka sekund do wrzątku

oddzielic białko od żółtka

białko delikatnie rozmącić koncówką od miksera

wlać pół łyzeczki octu

dosypywć przesiany cukier puder mieszając koncówka od miksera

dosypać tyle cukru aby glazura była gęsta

post-9750-1213346847_thumb.jpg

Z papieru zrobić rożek z malutką dziurką

wlać glazure do rożka i ozdobić tort

post-9750-1213346872_thumb.jpg

post-9750-1213346892_thumb.jpg

post-9750-1213346912_thumb.jpg

Jeśli coś nam nie wyjdzie należy poczekać aż glazura zrobi się twarda i delikatnie zdjać wzorek za pomocą wykałaczki .

Glazure mozna dowolnie barwić najlepiej barwnikami w proszku lub w paście

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

taaak... róże i listki można zrobić z masy marshmallows ze zwykłych pianek.Ostatnio się tak bawiłam i nawet mi to powychodziło. Masa jest jak plastelina.

Zrób kiedys róże ze sztucznego marcepanu. Jest o niebo lepszy od tej masy z pianek.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 7 miesięcy później...
  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.