Jolanta Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Okolo 1 kg. skrzydelek 3 lyzki miodu 6 lyzeczek musztardy francuskiej (gruboziarnistej) 3 lyzeczki tabasco Sól, pieprz i chilli Skrzydelka oczyscic, umyc i osuszyc, natrzec sola. Przygotowac marynate: musztarde wymieszac z miodem, tabasco dodac przyprawy. Do marynaty wlozyc skrzydelka i dobrze wymieszac. Tak przygotowane skrzydelka pozostawic najlepiej na noc w lodowce, a dla niecierpliwych na pare godzin. Wyjac skrzydelka z marynaty i piec na grillu lub na patelni grillowej albo na glebokim tluszczu i smazyc az beda brazowe. Goraco polecam bo sa pyszne !! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.