Skocz do zawartości
Pola Połetek

Barszcz Ukraiński

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: ½ kg warzyw mieszanych ½ kg buraków 1/2 szklanki fasoli 10 dag cebuli 1 ziemniak 20 dag żeberek 1 łyżka przecieru pomidorowego 15 dag śmietany sól, cukier 2 łyżki zielonej pietruszki Fasolę namoczyć, następnego dnia ugotować. Żeberka ugotować pod przykryciem. Warzywa zetrzeć na tarce, dodać do prawie miękkich żeberek. Dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka. Buraki zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać fasolę i przecier. Po zestawieniu z ognia dodać śmietanę i zieloną pietruszkę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Polu!! Ile ma byc tej fasoli na ta proporcje? Cieplutko pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O, faktycznie! Nie podałam ilości fasolki. Już poprawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O...a przecier pomidorowy w tej zupie to dla mnie nowinka...to dla koloru? Ja idę na łatwiznę i daję fasolę z puszki,może być nawet ta czerwona.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak Basiu, dla koloru i lekko kwaskowego smaku. A fasola z puszki to świetny pomysł!! Moczenie i gotowanie fasoli zajmuje sporo czasu. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Barszcz czerwony jest moją zupą nr 1 /w każdym wydaniu/, a ukraiński wprost uwielbiam. Robię go niemal identycznie, za wyjątkiem żeberek - gotuję go na kości od schabu. Obowiązkowo kawałek kapusty białej. No i też oczywiście od jakiegoś czasu robię na skróty czyli fasola z puszki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja zawsze daje fasole z puszki a poza tym dolewam tez troszke zalewy z ogorkow korniszonych, naprawde poprawia smak

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a spróbujcie na wędzonce :grin: jest również bardzo dobry,do tego barszczu dodaję jeszcze kapustę białą :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.