Skocz do zawartości

Sernik Z Wiśniami I Migdałami


Kaliope

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Violu ślicznie wygląda Twój serniczek :razz: Cieszę się, że smakował i dzięki, że wkleiłaś zdjęcia! A powiedz mi jak zrobić tą kruszonkę kokosową, tak jak zwykłą tylko dodać wiórki?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiolu Twój serniczek również ładnie sie prezentuje ......widzę ,że nic nie opadł .Piekłaś go na blaszce ? Ja od początku mam na niego "oko" ,ale czekam na okazję ,żeby go upiec !!! A co do wiśni to myślę ,że mogą być takie ze słoika lub mrożone . Pozdrawiam :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kinga kruszonke kokosowa zrobilam z masla,c.pudru i wiorkow kokosowych.Proporcje 20dag wiorkow kokosowych,10dag c.pudru,1/4 kostki masla -zagniesc wszystko na kruszonke. Figiel sernik rzeczywiscie nic nie opadl na poczatku troche sie kruszyl ale wstawilam na noc do lodowki i problem zniknal.Pieklam na blaszce 36x25cm z tym,ze robilam z 1kg twarogu wiec odpowiednio zwiekszylam proporcje.Wedlug mnie nie ma znaczenia jakie wisnie bo i tak to bedzie w tym soku zageszczonym maka ziemniaczana.Radze jednak dac nieco wiecej tej maki ziemniaczanej.Szkoda by ciasto sie nie udalo i wisnie razem z sokiem wyplywaly. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Violu, właśnie tak robisz tą kruszonkę jak myślałam. Ja też wstawiałam na noc do lodówki ten sernik. Ale z racji tego, że piekłam wieczorem, spróbowaliśmy jeszcze ciepłego... a następnego dnia zimny z lodówki. Co ciekawe - wszystkim przypadł do gustu bardziej na ciepło i połowa była zjedzona już niecałe dwie godziny po upieczeniu :razz: A co do kruszonki.. to moja Teściowa piekła dziś szarlotkę i zabrakło jej mąki więc do kruszonki dała... kaszę mannę!! :razz: to dopiero pomysłowość :razz: A w smaku całkiem fajne 8) Wszystkich jeszcze raz zachęcam do upieczenia tego ciasta... czy to ze świeżymi wiśniami czy mrożonymi. A może ktoś się skusi i spróbuje dodać inne owoce :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.