Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Bahus

Kwaśnica po żywiecku

Rekomendowane odpowiedzi

Kwaśnica po żywiecku

75 dag kiszonej kapusty,

2 l wody,

8 dag cebuli,

1/2 dag suszonych grzybów,

80 dag schabu z kością,

25 dag włoszczyzny,

1 ząbek czosnku, sól i pieprz.

Mięso wraz z włoszczyzną, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Oddzielić od kości. . Osobno ugotować kapustę z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Oddzielnie ugotować grzyby i pokroić w paski. Wyporcjowany schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem otrzymanym z gotowania schabu z włoszczysną.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Podawać z ziemniakami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.