Skocz do zawartości

Kwaśnica po żywiecku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Kwaśnica po żywiecku

75 dag kiszonej kapusty,

2 l wody,

8 dag cebuli,

1/2 dag suszonych grzybów,

80 dag schabu z kością,

25 dag włoszczyzny,

1 ząbek czosnku, sól i pieprz.

Mięso wraz z włoszczyzną, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Oddzielić od kości. . Osobno ugotować kapustę z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Oddzielnie ugotować grzyby i pokroić w paski. Wyporcjowany schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem otrzymanym z gotowania schabu z włoszczysną.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Podawać z ziemniakami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.