Skocz do zawartości

Sernik


Krystyna68

Rekomendowane odpowiedzi

Masa twarogowa:

1 kg twarogu

1 1/2 szklanki cukru

3 żółtka

20 dkg palmy ( roztopić)

olejek

rodzynki

skórki z pomarańczy

1 łyżka kartoflanki.

Wykonanie:

Twaróg zmielić. Dodać roztopiony tłuszcz i resztę składników powoli dodawać i mieszać. Pianę z białek dodać na końcu i kartoflankę też.

Piec ok. 1 godziny w 180C.

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.