cisowianka20 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Biszkopt: 5 jajka 1 szklanka cukru 1 niepełna szklanka mąki krupczatki 2 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki szczypta soli Masa: 1/2 litr mleka 2 łyzki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 kostka masła roślinnego aromat waniliowy 1 budyń 1 puszka ananasów 2 żółtka Posypka: 1 szklanka kokosu 1 łyżka masła 2 łyżka cukru Wykonanie: W 1 szklance wymieszać budyń, mąke i żółtka wszystka zagotować. Po ostudzeniu utrzepać z 1 kostce masła lub 1/2 masła i 1/2 margaryny. Do masy budyniowej dodać 1 puszkę ananasów. Ananasy pokroić w drobną kostkę i dodac do kremu budyniowego. Biszkopt przekroić na połowę i skropić sokiem z ananasów. Jedną połową biszkoptu posmarować kremem (połowa kremu). Przykryc druga połową i resztę kremu wysmarować na wierzch ciasta. Wszystko na posypkę upalić na złoty kolor na patelni. Ciepłe posypac na ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.