Skocz do zawartości

Kokosanka


cisowianka20

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt:

5 jajka

1 szklanka cukru

1 niepełna szklanka mąki krupczatki

2 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki mąki

szczypta soli

Masa:

1/2 litr mleka

2 łyzki mąki pszennej

3 łyżki cukru

1 kostka masła roślinnego

aromat waniliowy

1 budyń

1 puszka ananasów

2 żółtka

Posypka:

1 szklanka kokosu

1 łyżka masła

2 łyżka cukru

Wykonanie:

W 1 szklance wymieszać budyń, mąke i żółtka wszystka zagotować. Po ostudzeniu utrzepać z 1 kostce masła lub 1/2 masła i 1/2 margaryny. Do masy budyniowej dodać 1 puszkę ananasów. Ananasy pokroić w drobną kostkę i dodac do kremu budyniowego.

Biszkopt przekroić na połowę i skropić sokiem z ananasów. Jedną połową biszkoptu posmarować kremem (połowa kremu). Przykryc druga połową i resztę kremu wysmarować na wierzch ciasta.

Wszystko na posypkę upalić na złoty kolor na patelni. Ciepłe posypac na ciasto.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.