adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zachciało mi się muffinek. Chodziły za mną przynajmniej od 2 miesięcy, ale ciągle coś mnie powstrzymywało. Jak na muffinki przystało - są bardzo proste i pyszne :?: i pięknie odchodzą od papierków. MUFFINKI Z NUTELLĄ składniki na 24 sztuki: - 75g miękkiego masła - słoik nutelli - 60g cukru - 2 jajka - 120ml mleka - 300g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - ewentualnie kilka orzechów laskowych Piekarnik rozgrzać do 200°C. Masło, 100g nutelli, cukier, jajka wymieszać dobrze trzepaczką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Nakładać do foremek jedną łyżkę masy, 1 łyżeczkę nutelli i przykrywać drugą łyżką masy. Ewentualnie położyć na wierzchu orzeszka. Piec 25 minut. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 witaj adrijah! poraz kolejny wyprobowalam twoj przepis,dzis zrobilam muffinki specjalnie dla mojego narzeczonego poniewaz je uwielbia :evil: a twoj przepis wydal mi sie bardzo ciekawy i smakowity! muffinki sa wrecz rewelacyjne! ja orzeszka wlozylam do srodka razem z nutella a wierzch muffinek polalam mleczna czekolada i posypalam wiorkami z bialej czekolady wygladaja super! dziekuje za przepisik :) pozdrawiam asienka19873 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi