Skocz do zawartości

Risotto Macedońskie


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

szybkie, proste i smaczne

RISOTTO MACEDOŃSKIE

składniki:

- 125g ryżu (1 torebka)

- 1 szklanka bulionu z kostki

- 1 puszka Mieszanki macedońskiej Bonduelle

- masło

- 1 cebula

- pieprz 

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Masło rozpuścić na patelni i wrzucić cebulę. Gdy zacznie się szklić, dosypać surowy ryż i smażyć aż też się zeszkli - ok 3 minuty. Wlać na patelnię część bulionu. Wymieszać, przykryć i dusić na niedużym ogniu. Co kilka minut sprawdzić czy bulion się wchłonął - jeśli tak, dolewamy go. Po kilku minutach dorzucić odcedzoną mieszankę macedońską. Doprawić pieprzem i zostawić na ogniu jeszcze jakieś 5 minut.

Dołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.