Skocz do zawartości

Kurze Udka Z Patelni


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

KURZE UDKA Z PATELNI

składniki:

- 2 kurze udka

- 400g małych ziemniaków

- 10 małych cebulek

- 15 czarnych oliwek (bez pestek)

- szklanka jasnego piwa

- sól, pieprz

- olej

Udka umyć i osączyć, przekroić na 2 części. Posolić. Zalać piwem i odstawić do lodówki na godzinę. Ziemniaki obrać i umyć. Zalać osolonym wrzątkiem i ugotować (powinny być lekko twardawe), odcedzić. Cebulki obrać i zalać wrzątkiem, odcedzić. Oliwki osączyć z zalewy. Olej rozgrzać na grubej patelni. Zrumienić na nim mięso z każdej strony. Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dalej smażyć. Po 15 minutach dodać ziemniaki, cebulki oraz oliwki. Posolić, posypać pieprzem i dalej smażyć, skrapiając od czasu do czasu potrawę piwem. 

źródło: Claudia

post-8947-1219262349_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.