adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Spokojnie, majonezu ani trochę nie czuć CZEKOLADOWA FANTAZJA składniki: - 200ml majonezu - 1 i 1/3 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki mleka - 4 łyżki kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 1 i 1/2 łyżeczki sody - bita śmietana + nutella (1:1) - mielone orzechy laskowe - 2 jajka Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i cukier, a następnie: mąkę, mleko, majonez, kakao i cynamon, delikatnie wszystko mieszając. Na końcu dodajemy sodę. Wlewamy ciasto odo wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 50 minut. Przestudzone ciasto kroimy na pół i smarujemy nutellą wymieszaną z bitą śmietaną. Całość posypujemy zmielonymi orzechami. źrodło: wysokie obcasy, reklama majonezu Hellmann's Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margheritac Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 ale ile bialek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 ups, zapomniałam zapisać ilość jajek.. już dopisałam, 2 dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margheritac Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 nie ma za co. :?: dzieki za uzupelnienie przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.