Skocz do zawartości

Placuszki Z Marchwi


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

PLACUSZKI Z MARCHWI Z DIPEM SEROWO-ZIOŁOWYM

składniki:

- 250g chudego mielonego twarogu

- 5 łyżek wody mineralnej

- 3 łyżki posiekanego szczypiorku

- sól, pieprz

- papryka w proszku

- 500g marchewki

- 500g ziemniaków

- 2-3 jaja

- 2-3 łyżki mąki

- gałka muszkatołowa

- masło

Twaróg wymieszać z wodą mineralną i szczypiorkiem. Dip doprawić solą, pieprzem papryką w proszku.

Marchew obrać, umyć. 150g pokroić w zapałkę, 1 łyżkę dodać do dipu. Resztę marchwi zetrzeć w cienkie wiórki. Ziemniaki obrać, umyć, też drobno zetrzeć. Wymieszać ze startą marchewką, jajkami i mąką. Masę pikantnie doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Piekarnik rozgrzać do temp. 85°C (bez termoobiegu). Na dużej patelni stopić masło, nakładać porcje masy warzywne, lekko je spłaszczyć. Placki smażyć na złoty kolor po 2-3 minuty z każdej strony. Po wyjęciu z patelni osączyć z tłuszczu, wkładać do ciepłego piekarnika.

Pokrojoną marchwew dusić na maśle ok 4 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podać z placuszkami i dipem. 

źródło: Sól i Pieprz

post-8947-1219263163_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.