adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Danie zaczerpnięte z książki pt "Śniadania", ale jedzone na późny obiad, tudzież kolację, bo choć dojrzałam już do ciepłych śniadań, nadal nie wyobrażam sobie aż tyle czasu robić śniadanie. PARÓWKI W PIKANTNYM SOSIE PAPRYKOWO-POMIDOROWYM składniki: - 6 parówek - strąk papryki - łyżka koncentratu pomidorowego - cebula - łyżka oleju - sól, pieprz - mielona ostra papryka Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w drobne paski. Cebulę obrać, umyć, dość grubo posiekać i zeszklić na rozgrzanym w głębokiej patelni oleju. Dodać pokrojoną paprykę i koncentrat pomidorowy, dusić razem ok 20 minut.Do duszonych warzyw wlać szklankę wrzącej wody, wsypać przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka) oraz włożyć umyte i obrane ze skórki parówki, gotować przez 15 minut. Sos można zaprawić mąką lub śmietaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.