adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ZAPIEKANKA MOZARELLA składniki: - kiełbasa - makaron (u mnie 'świderki') - 1 papryka (u mnie czerwona) - 1 czerwona cebula - mozarella - 3 pomidory - oliwa z oliwek - vegeta, pieprz - bazylia, majeranek, czosnek granulowany - minikostka Knorr smażona cebula Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kiełbasę, pomidory i mozarellę pokroić w plasterki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, po czym wymieszać z makaronem, pieprzem, vegetą i minikostką Knorra. Rozłożyć plasterki kiełbasy na dnie żaroodpornego naczynia. Wsypać połowę mieszanki makaronowo-paprykowo-cebulowej. Rozłożyć plasterki pomidora i mozarelli. Posypać bazylią, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Skropić oliwą z oliwek. I Jeszcze raz od kiełbasy do oliwy. Włożyć na 0,5h do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.