adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 To był mój pierwszy własnoręcznie zrobiony obiad (od razu na 3 dni :?:) Przepis wyciągnęłam od ówczesnej koleżanki z ławki. W oryginale była papryka marynowana i fix grzybowy. ZAPIEKANKA MAKARONOWA składniki: -0,5kg makaronu (świderki) -1 marchewka -1 puszka kukurydzy konserwowej -1 czerwona papryka -1 zielona papryka -0,5kg kiełbasy -20dkg źółtego sera -fix Knorr do potraw chińskich -2-3 cebule Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kukurydzę także odcedzić. Marchewkę, paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Wszystko wymieszać z ugotowanym makaronem, ewentualnie doprawić do smaku jakimiś przyprawami. Zrobić sos z fixu według przepisu na opakowaniu. Makaron z dodatkami przekadać na zmianę sosem i żółtym serem. Piec w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut. Podawać polane ketchupem lub innym sosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.