Skocz do zawartości

Solanka rosyjska


Rekomendowane odpowiedzi

Solanka rosyjska

20 dag wieprzowiny,

10 dag gotowanej szynki,

3 parówki,

1 nerka wieprzowa,

2 cebule,

3 kiszone ogórki,

10 dag marynowanych kaparów,

5 zielonych marynowanych oliwek,

1 łyżka koncentratu pomidorowego,

1 łyżka masła,

100 ml śmietany,

1/2 cytryny,

sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,

1 łyżka posiekanej natki pietruszki,

1 łyżka posiekanego koperku,

2 l wywaru z warzyw (może być z kostki)

Mięso ugotować w wywarze, wyjąć i pokroić w paseczki. Osobno w osolonej wodzie ugotować oczyszczoną nerkę i pokroić również w paseczki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu i dodać przecier pomidorowy. Ogórki obrać, i pokroić w półplasterki. Oliwki wydrylować. Parówki pokroić w plasterki a następnie w słupki. W garnku zagotować wywa. Wrzucić wszystkie składniki. (bez oliwek i zieleniny) Gotować 5 min. Dodać przyprawy i oliwki i gotować jeszcze 5 min. Podprawić śmietaną, dodać posiekaną natkę i koperek oraz obraną ze skórki i pokrojoną w półplasterki cytrynę.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.