Skocz do zawartości

Pierogi Z Kaszą I Serem


Rekomendowane odpowiedzi

Pierogi z kaszą i serem. Ciasto: mąka, woda, olej. Farsz: kasza gryczana, ser biały, sól, pieprz, mięta suszona. Wykonanie: Zagnieść ciasto pierogowe, rozwałkować je na stolnicy i pociąć nożem na kwadraty lub wykrajać krążki szklanką. Ugotowaną kaszę gryczaną, połączyć z białym serem w stosunku 3:1. Do masy dodać miętę suszoną (z torebek expresowych). Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Farsz nakładać na ciasto i zlepiać brzegi pierogów. Pierogi wrzucić na posolony wrzątek z odrobią oleju. Gotować pierogi do momentu wypłynięcia na wierzch. Ugotowane pierogi miętowe wyłowić na półmisek. Podawać gorące po ugotowaniu lub odsmażane na oleju. :?:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Ja używam mąki wrocławskiej pszennej typ.500 i pierogi wychodzą mi fajne. Robiłam też pierogi ruskie i do części farszu dodałam miętę,też były fajne. Może za długo gotowałaś,ja zaraz po wypłynięciu na wierzch wyławiam,a do ciasta dodaję albo łyżeczkę masła albo troszkę oleju.Ciasto lepiej się wyrabia,jest mięciutkie i elegancko formuje sie pierogi.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.