Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Jajka smażone ze szparagami 4 jajka, 30 dag szparagów, 2 1/2 łyżki masła, 1 1/2 łyżki słodkiej śmietanki, szczypta cukru, sól Szparagi umyć, cieńko obrać, odciąć zdrewniałe końce, wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodać cukier i ugotować do miękkości. Odcedzić. Miękkie części łodyg pokrajać na małe kawałeczki aż do nasady czubka. Umyte jajka wybić do dzbanka, roztrzepać ze śmietanką, osolić, dodać pokrajane szparagi i czubki. Wylać na patelnię z silnie rozgrzanym masłem. Smażyć nie mieszając, aż jajka się zetną. Podawać natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.