Skocz do zawartości
margaret65

Stuletnie Jaja

Rekomendowane odpowiedzi

JAJA"STULETNIE"-----10 jajek/2 łyżki czarnej liściastej herbaty/łyżeczka mielonego czarnego pieprzu/1 łyżeczka anyżku/2 kostki maggi(ewentualnie 1-3 łyzki przyprawy maggi w płynie lub jeszcze lepiej-orginalnego sosu sojowego)/ziele angielskie/kilka ziaren kolendry-------Jajka zalać zimną woda,doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minutek.Trzonkiem noża lekko nadtłuc skorupki,ale ich nie obierać.Do wody dodać przyprawy i jajka w skorupkach,tak aby woda przykrywała jajka i gotowac na malenkim ogniu przez godzinę,a następnie pozostawić jajka w roztworze na co najmniej 8 godzin(najlepiej na cała noc).Obrać,pokroić na ćwiartki i podawać przybrane zieleniną-fajnie wyglada i ostro smakuje-doskonałe do kieliszeczka czegoś mocniejszego-:)smacznego:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.