margaret65 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 JAJKA PO FLORENCKU----50dkg szpinaku( może być mrożony)/5dkg masła/3dkg mąki/10 dkg żółtego sera(najlepiej ementalera)/tarta gałka muszkatałowa/jajka/ketchup/sól/pieprz/------przygotować jajka w " koszulkach".Szpinak udusić na łyżce masła z dwoma ząbkami startego czosnku a następnie przełożyc do natłuszczonej formy do zapiekania .Przygotowane jajka w "koszulkach"wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na szpinaku.Zalewamy sosem beszamelowym zrobionym z mąki i pozostałego masła,z dodatkiem gałki muszkatałowej,wymieszany z dużą łyżką keczapu i tartym serem.Na wierzch dać wiórki masła.Zapiekać 10 minutek w temperaturze 240 stopni-naprawde revela-smacznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.