Izunia2007 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Polecam na male i duze spotkania.Zawsze niezawodne. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Skladniki: 1 dluga bagietka ok.25 dkg szynki w plasterkach (lub innej wedliny) ok.25 dkg sera zoltego w plasterkach serek sniadaniowy Hochland lagodny bez dodatkow (ok.1 /2 opakowania)lub inny tego typu serek 4-5 srednich ogorkow kiszonych papryka konserwowa folia spozywcza do owiniecia Sposob wykonania: Dla wygody kroimy bagietke na 4 lub 5 czesci.Kazdy kawalek przecinamy poziomo tak jak bulke,ale nie do konca (ma sie tylko otwierac).Wydlubujemy ze srodka tzw.osrutke,ktora nie bedzie nam potrzebna.Kazdy kawalek smarujemy wewnatrz serkiem-cieniutko,ale dokladnie.Nastepnie kladziemy wedline,a na nia zolty ser.Ogorki kroimy wzdloz na cwiartki,a papryke w dluzsze paski i ukladamy wzdluz bagietki.Potem zwijamy dosyc mocno tak jak rolade i obwijamy scisle folia spozywcza.Dajemy do lodowki na kilka godzin (mozna tez zamrazac na dluzszy czas). Przed podaniem odwinac i kroic na kromeczki grubosci ok.1 cm. To co damy do srodka mozna dowolnie zmieniac. SMACZNEGO! Cytuj
minia51 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Proste, pomysłowe, ciekawe i jak sądzę smaczne.Przy okazji wypróbuję. Cytuj
figiel Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Z prostych produktów świetna przekąska .Wygląda super ! Cytuj
Babciagramolka Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 :) Pomysłowe.Pięknie się prezentują . Cytuj
isiaczek Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Tak sobie myślę że zamiast serka można je też posmarować majonezem...pycha Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Radze nie zamieniac serka na majonez,bo serek jest tam po to aby sklejal calosc i zeby rolada sie nie rozwinela.Moze raczej lepiej gotowa porcje posmarowac majonezem? Cytuj
mart Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 super sa te kanapki, latwe do przygotowania, wszystko sie super trzymalo, polecam wszystkim, izunia dziekuje za fajna przekaske (na cinie tez dodalam komentarz) dziekuje raz jeszcze :mrgreen: Cytuj
Gość patlandia Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 wyglądaja przepysznie ,chyba się skuszę i zrobię na roczek jako przekąskę :wink: Cytuj
Iwona01 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam! W ostatnią sobotę zrobiłam te roladowe kanapeczki na przyjęcie urodzinowe córki. Okazały się smaczne i ładnie prezentowały się na półmisku. Można je podpiec w piekarniku,są wtedy chrupiące.Gościom takie bardziej smakowały. Polecam ten przepis. Naprawdę warto. Ja z pewnością zrobię tę przekaskę jeszcze nie raz. Pozdrawiam autorkę i pozostałych "smakowiczów" :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witaj Iwonko, fajnie Cię widzieć znowu na forum :) Wow! Rewelacyjnie wyglądają te kanapeczki :biggrin: nie zauważyłam ich wcześniej :wacko: Cytuj
Iza22 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Próbowałam zrobić te roladki lecz bagietka się łamała, może była zbyt świeża?Ogólnie nie była skłonna do współpracy. Szkoda bo tak ładnie wygląda ta roladka... :( Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 To może rzeczywiście dlatego, że bagietka była świeża..., bo wiem z doświadczenia, jak próbuję przekroić świeży biszkopt to też się trzeba namęczyć, no i bać, że się ostatecznie połamie... ;) Cytuj
Iza22 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 i tę radę o biszkopcie na przyszłość zapamiętam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi