Maciej Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Jaką rolę spełnia dodanie niewielkiej ilości cukru do mięsa np mielonego. Jest to w przepisie przy wekowaniu mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Nie znam sie na tym, ale ja dodaję dla bardziej intensywnego smaku zawsze łyzeczke cukru do każdej pieczeni a jak mam to łyżkę miodu - wtedy sos jest taki bardzo gładki (lsniący) i lepiej smakuje mięsko. Cukru (lub miodu) w tej ilości nie czuć w mięsię, więc nie ma obawy o zepsucie potrawy - jest to takie lekkie podkreslenie smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.