gaja102 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Bardzo proszę o sprawdzone i łatwe przepisy na rybę po grecku /będę miała gościa na Wigilii i chciałabym błysnąć/ Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 RYBA PO GRECKU 50 dag filetów (mintaj,morszczuk,miętus) 6 dag oleju 2 cebule pokrojone w półtalarki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera kilka łyżek przecieru pomidorowego (lub koncentratu),sól,pieprz,sok z cytryny Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na ok.1godz. Na połowie oleju usmażyć rybę,a na pozostałym warzywa pokrojone w słupki z cebulą.Pod koniec smażenia wlać 1/2 szklanki wody i przecier.Dusić jeszcze około 10min.Rybę ułożyć na półmisku i zalać sosem. Jeżeli weźmiesz koncentrat to powinno go być odpowiednio mniej,ale to już kwestia Twojego smaku.Ryba jest smaczna zarówno na gorąco jak i na zimno.Robiłam ją wielokrotnie i polecam.Pozdrawiam.Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@sia Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ja zawsze robię rybę po grecku z tego przepisu... Ryba po grecku - kliknij zawsze jest bardzo smaczna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Też mam taki przepis na rybę po grecku jak AnnaK tylko dodaję jeszcze pokrojonego w talarki pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zobacz tutaj. Sam robiłem, bardzo dobra :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaja102 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Bardzo Wszytkim dziękuję za przepisy . Na pewno ryba będzie pyszna. Z całego serca życzę Wam Zdrowych i wesołych Świą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ja od samego początku robię w podobny sposób tak jak Jolcia i nawet ta ryba nam bardzo smakuje również podana na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.