ulinek77 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 RYBKA W ZALEWIE 1 kg ryby (mintaja, morszczuka, lub miruny), posypać przyprawą wg uznania (vegetą, przyprawą do ryb itp.) Jajko roztrzepać z przyprawą w płynie Magii, a następnie moczyć rybę w jajku i mące, po czym smażyć. Pokroić 2 cebule oraz w kostkę paprykę konserwową (pół litrowy słoik ), ogórki konserwowe (niepełny słoik). Następnie przygotować zalewę: 1 ¼ szkl wody, 1/2 szkl oleju, 1 mały słoik przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu łagodnego, 2 łyżki octu 10%, 4 łyżki cukru. Wszystko zagotować i zalać gorącą zalewą rybę i warzywa. Podawać następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebiernacka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 ta rybka jest super!!!!!pozdrawiam!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.