Skocz do zawartości

ebiernacka

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    17
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

2 Neutralny

O ebiernacka

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 10.10.1978

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    RZGÓW
  • Zainteresowania
    Gotowanie
  1. Bardzo fajny przepis,ciekawa jestem jak smakuje ,jutro będzie na obiad,dam znać czy smakowała serdecznie pozdrawiam
  2. SKŁ, 25 dag ryżu 1/4 łyżeczki curry 1 cebula 8 dag margaryny 1 litr wywaru z rosołu 20 dag żółtego sera 1 jajko 12 dag wędzonego boczku sól,pieprz Cebulę obrać i drobno posiekać,a następnie zeszklić na 3 dag margaryny.Dodać curry,ryż i wlać wywar.Całość dokładnie wymieszać,doprawić do wrzenia i gotować do miękkości ryżu oczywiście mieszając.Ryż odstawić do wystygnięcia.5 dag żółtego sera zetrzeć i rozmącić z jajkiem,po czym doprawić solą,pieprzem i dodać do ryżu.Wyrobić ciasto. Boczek pokroić w cienki słupki,podsmażyć i odstawić w ciepłe miejsce.Resztę żółtego sera pokroić w
  3. ZAPIEKANKA KALAFIOROWA Z SEREM skł; 45dag żółtego sera kalafior 3 cebule 50dag pomidorów 3 łyżki oleju sól,pieprz,cukier gałązki natki pietruszki Kalafior umyć,podzielić na różyczki.W naczyniu zagotować wodę z solą,a następnie do wrzątku wrzucić kalafior,ugotować i odsączyć. Pomidory umyć pokroić ćwiartki lub ósemki.Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na oleju.Do zeszkolonej cebuli dodac pomidory i duścić je przez 20 minut, mieszając.W tym czasie połowe żłółtego serwa pokroić w plasterki,zaś drugą połowę zetrzeć na tarce.Przygotowany sos pomidorowo-cebulowy przyprawć do smaku so
  4. ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ I JAJKAMI skł; 6 jajek ugotowanych na twardo 15 dag gotowanej szynki 20 dag żółtego sera 5 łyżek masła 2 łyżki mąki 1/4 litra mleka 1/2 szklanki śmietany 1/2 łyżeczki soli szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatałowej szczypta suszonego czosnku w proszku 3 łyżki bułki tartej Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na cienkie plasterki,kilka odłożyć.Szynkę pokroić w wąskie paski,kilka odłożyć.Ser zetrzeć na tarce. Formę do zapiekania wysmarować łyżką masła.W rondlu roztopić 2 łyżki masła,wsypać mąkę i mieszając zasmażyć,następnie rozprowadzić mlekiem
  5. ciekawy przepis ,na pewno wypruję dam znać czy smakowało pozdrawiam :) :smile:
  6. jadłam te roladki na weselu znikły bardzo szybko ,naprawde pyszne pozdrawiam!!!
  7. ten przepis jest super,godny polecenia pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!
  8. ciekawy przepis!!!napewno wypróbuje ,pozdrawiam.....
  9. a ja mam ten przepis już za sobą i są naprawdę pyszne,POLECAM!!!!!!!!!!!!!! :-(
  10. a ja dziś zrobiłam i są super,syn się zajadał i ja też !!!pozdrawiam autorkę przepisu!!!! :-(
  11. ciekawy przepis,napewno wypróbuje pozdrawiam!!!!!!!!!
  12. SKŁADNIKI; 1KG CEBULI ,1KG PIECZAREK ,1KG CIENKIEJ KIEŁBASY ,800G OGÓRKÓW KWASZONYCH ,MAŁA ŁYŻECZKA PRZECIERU POMIDOROWEGO ,80G MASŁA ,PIEPRZ ,SÓL ,MAJERANEK ,KMINEK. WYKONANIE!!!!!!!!!!! PIECZARKI I CEBULĘ KROIMY W CIENKIE PLASTRY.OGÓRKI OBIERAMY ZE SKÓRY.KIEŁBASĘ KROIMY W KOSTKĘ.PODOBNIE OGÓRKI.WSZYSTKIE SKŁADNIKI PRZESMAŻAMY OSOBNO I ŁĄCZYMY RAZ
  13. witam!na jaką ilość ogórków jest ta zalewa,to też jest ważne .POZDRAWIAM BARDZO SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.