Gość kroku Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Witajcie szukałem na necie ale nic nie znalazłem chodzi mi o różnice między: Zastawa stołowa przy daniu głównym barszcz czerwony z dodatkiem krokieta a barszczem czerwonym z dodatkiem pasztecików . Może ktoś szybko i bez problemów znajdzie , bo ja nie dałem rady .Byłbym bardzo wdzięczny , jest to dla mnie dosyć mocno ważne .Pomóżcie [E] [E] Chodzi o naczynia i sztuczce bo przy tej i drugiej potrawie sa inne naczynia i sztuczce ....Chyba nie odpowiedni dział ale nie wiedziałem gdzie szukac pomocy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 a dlaczego uważasz,że przy jednej i drugiej potrawie,są różne sztućce?? Wcale tak nie uważam. Jeżeli podajesz czerwony barszczyk,to może być na małym talerzu (czyli mały-głęboki) mozesz podać go w kokilce (taki specjalny kubeczek) a przy krokietach,są jak zawsze nóz i widelec,a przy pierożkach,tylko sam widelec.Tyle ci mogę podpowiedzieć,reszta nalezy do ciebie,powodzenia życzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryszka121 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Myślę że do pasztecików nie potrzeba sztućców, najlepiej smakują jedzone za pomocą paluchów, dokładniej kciuka i wskazującego... ;) zaś do krokietów jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.