Skocz do zawartości

Ser żółty


leotrans

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki; Ser biały twaróg tłusty -1 kg. Masło -1/3 kostki Sół -1 płaska łyżeczka Jajka -2 żółtka Soda oczyszczona -1 łyżeczka Przygotowanie;Ser pokruszyć na wysokiej dużej patelni,(mały ogień) ciągle mieszając musi straci grudki,dodać masło,żółtka,sól.Gdy masło się rozpuści dodać sodę mieszając jeszcze 2-3min można nasz serek zrobić bardziej pyszny dodając np.pokruszone orzechy,zioła(oregano,tymianek,bazylia) skrawki różnych wędlin itp.kto co lubi.Nasz już dobry ser żółty trzeba do czegoś przelać może to być np.opakowanie po ramie,ja osobiście używam butelki po wodzie miniralnej,odcinam górną część,ser wlewam do butelki i mam fajne salami.Po ostygnięciu wkładamy go do lodówki aż stężeje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.