leotrans Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Składniki; Ser biały twaróg tłusty -1 kg. Masło -1/3 kostki Sół -1 płaska łyżeczka Jajka -2 żółtka Soda oczyszczona -1 łyżeczka Przygotowanie;Ser pokruszyć na wysokiej dużej patelni,(mały ogień) ciągle mieszając musi straci grudki,dodać masło,żółtka,sól.Gdy masło się rozpuści dodać sodę mieszając jeszcze 2-3min można nasz serek zrobić bardziej pyszny dodając np.pokruszone orzechy,zioła(oregano,tymianek,bazylia) skrawki różnych wędlin itp.kto co lubi.Nasz już dobry ser żółty trzeba do czegoś przelać może to być np.opakowanie po ramie,ja osobiście używam butelki po wodzie miniralnej,odcinam górną część,ser wlewam do butelki i mam fajne salami.Po ostygnięciu wkładamy go do lodówki aż stężeje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.