Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
leotrans

Kiełbasa Biała Surowa

Rekomendowane odpowiedzi

Na święta idealna a tym bardziej że swojska.Oto przepisik :-) 1kg.chudego mięsa wieprzowego 2kg.mięsa na gulasz (wskazane z tłuszczem) 1kg.chudej wołowiny 10 dag.soli 5 dag pieprzu 2 łyżki majeranku czosnek według uznania jak kto lubi,moja porcja to 7 ząbków Chude mięsa mielimy na maszynce o dużych oczkach,mięso tłuste na małych.Dodajemy przyprawy i wlewamy 3 szklanki przegotowanej ostudzonej wody.Wszystko ładnie wyrabiamy jak na mielone,nabijamy w strzewa pęta robimy o dł.około 20 cm.Całą kiełbasę parzymy we wrządku 15 min. Spokojnie przechowujemy w lodówce,lub mrozimy.Z doświadczenia wiem że po ponownym gotowaniu kiełbasy traci trochę smak,woda wyciąga sól.Dlatego przed ponownym gotowaniem wodę lekko posolić.Jak widać nic trudnego,życzę smacznego i pozdrawiam. :?:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.