apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Przepis na ten pyszny bigos mam z książeczki..PRZYŚLIJ przepis i jest autorstwa pani Grażyny-wypróbowałam na święta i dzielę się bo naprawdę warto ugotować-a robi się szybko i jest bardzo delikatny. Składniki 1/2 kg piersi z kurczaka -kroić w paseczki 1/2 kg cebuli--w kostkę 1/2 kg marchwi -w paseczki 1/2 kg pieczarek-dowolnie-wcześniej nie obgotowywać 1/2 kg kapusty świeżej-poszatkować 1/2 kg kiełbaski-w kostkę 2-3 kostki rosołowe olej,keczup do smaku-przynajmniej 3 łyżki sól,pieprz,majeranek Smażymy po kolei zaczynając od piersi-na oleju i dodajemy kolejne składniki tak jak w przepisie co 10 minut każdy.Kiedy dodamy kiełbaskę dajemy keczup-wkładamy kostki rosołowe i przyprawiamy wedle swojego smaku. Gotujemy do miękości....pycha-na moim wielkanocnym stole zniknął jako pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 I jak apetycznie wygląda. :D Dotąd z kurczaka robiłam tylko a"la flaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bettsi Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Potwierdzam - PYSZNY bigosik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Bardzo się cieszę,ja zrobiłam ponownie wczoraj i wyszedł jeszcze lepszy niż ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Znalazłam wreszcie ten przepis :D . Oj wyglada apetycznie , przy najablizszej okazji wypróbuję .A już niedługo świeża kapustka ,więc na pewno bedzie pyszny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Bigosik super , smakował wszystkim .Lekki ,niskokaloryczny ,w sam raz na tę porę roku :mrgreen: Zachęcam do wypróbowania .Dzieki za przepis -pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Dziękuję za super przepis :)Bigosik wczoraj ugotowałam z młodej kapustki i warzyw...po prostu rewelacja ;) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Robiłam drugi raz ten bigosik,ale tym razem nie miałam piersi z kurczaka to zrobiłam z mięsem z udek i wyszedł równie smaczny co za pierwszym razem ;) Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dorotko ogromnie się cieszę-ja także bardzo go lubię bo jest delikatny i smaczny-moja rodzinka podziela moje zdanie. Pozdrawiam i zachęcam innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Narobiłyście mi ochoty ;) Jutro lecę po kapustkę i robię na niedzielę :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 zgadzam się ze wszystkimi . :lol: Bigosik bardzo dobry, mój mąż który nigdy nie chciał jeść bigosu to ten je ze smakiem i prosi o dokładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.