Skocz do zawartości

Jak Przyrządzać Potrawy W Parowarze?


kahaen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłam rok temu parowar. Słyszałam że rewelacja.... ale bardzo sie zawiodłam. Przecież warzywa, mięso ryby gotują się na samej parze, bez soli i przypraw. Są zupłenie bez smaku jak trawa, a posolenie na talerzu nigdy nie da odpowiedniego smaku. Proszę powiedzcie mi jak temu zaradzić? Czy można posolić wodę wlewaną do urządzenia i czy to się w ogóle sprawdza?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj Kahaen. Ja od dwóch lat mam parowar i bardzo go sobie chwalę. Jestem nadciśnieniowcem i solenie mi szkodzi. Ale aby potrawy nie były 'trawiaste' stosuję różne przyprawy, marynuję mięsko w cebulce lub czosnku, lub lekko je solę przed parowaniem. Warzywa natomiast mozna polać jakimś dobrym sosem, np. serowym, jogurtowym, .. Wszystko zależy od tego co kto lubi, no i od inwencji. Ja kocham to urządzenie, bo nie muszę stać przy garach i pilnować, żeby się nie przypaliło. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 lat później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.