campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 *3 kg pomidorow *1 kg ogorkow gruntowych *1 kg cebuli *1 kg bialej poszatkowanej kapusty *3/4 l octu *60g cukru *15 listkow laurowych *15 kulek ziela angielskiego *15 gozdzikow Pomidory sparzyc, zdjac skorki wrzucic do garnka i rozgotowac (mozna przetrzec przez sito). Ogorki umyc, poszatkowac, zasypac lyzka soli i zostawic by puscily sok. To samo zrobic z cebula i kapusta . Do gotujacego sie przecieru pomidorowego wrzucic liscie laurowe, ziele angielskie, gozdziki i gotowac 10 minut. Ogorki odcisnac, wrzucic do przecieru i gotowac 10 minut. Po tym czasie wrzuci kapuste, znowu gotwac 10 minut, nastepnie cebule i znowu gotowac 10 minut. Po tym czasie wlac ocet, znowu gotowac 10 minut, nastepnie wsypac cukier i gotowac juz ostatni raz 10 minut. Gotowa salatke przekladac do wyparzonych sloikow, i jesli salatka jest goraca to szybko zakrecac, odwrocic do gory dnem i juz nie pasteryzowac, jesli jest wystudzona, salatke pasterezywac 20 minut. Przepis znaleziony w necie, zrobiony, wyprobowany... Polecam, bo warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Bardzo dobra sałatka. Ja dodałam tylko szklankę octu bo uznałam, że będzie zbyt ostra. Dla mnie ta ilość octu w zupełności wystarcza, ale to zależy oczywiście od gustu. Dziękuję za przepis :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.