Skocz do zawartości

Czym Doprawić


Gość Toony

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam taki mały problem. Polega on na tym, że znalazłem sobie przepis potrawy. A wygląda on następująco :

Składniki:

  • 1-1,5 kg.schabu
  • 2 śmietany 18%
  • 0,5 kg.pieczarek
  • 2 duże cebule
  • sol i pieprz
Przygotowanie:

Schab pokroić w plastry i przyprawić je z dwóch stron solą i pieprzem.potem smażymy je na brązowy kolor i kładziemy na talerz . Na tej samej brytfance i tłuszczu dajemy pokrojoną cebule i pieczarki i czekamy aż zmiękną ok. 20 min.Potem do pieczarek i cebuli dodajemy usmażony schab i zalewamy to jednym litrem wody .Jak cześć wody (sosu) się wygotuje dodajemy śmietanę i można sobie jeszcze według gustu przyprawić .

I teraz mój problem polega na tym, że o to tej potrawie brakuje charakteru. I prosił bym o jakieś pomysły czym można by doprawić tą potrawę, aby nabrała charakteru i miłego dla podniebienia smaku.

Z góry dzięki :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moim zdaniem powinieneś doprawić tę potrawę takimi przyprawami jakie lubisz, po prostu... :grin:

K@siu może i powinienem jakimi ja lubię, ale nie wszystko ze sobą dobrze smakuje. Dlatego też pytam się ludzi i będę próbował różnych pomysłów.

I wielkie dzięki za wszelakie pomysły :-(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

to tak pieczarki z cebula można doprawić bazylia majerankiem estragonem ja lubie tez dorzucić tymianku :mrgreen: a majranku dużo lepiej nie dawać bo jest bardzo intensywny. i potem można dodać schab i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż schab będzie miekki na koniec wyciągnąć schab i pieczarki z cebula doprawić śmietana. Ale w sumie z tej śmietany pieczarek i cebuli można tez zrobić sos... po duszeniu wyciągnij mięso i wlej na patelnie śmietanę, po czym mieszając co jakiś czas pilnuj aby się nie przypaliła, wyłącz patelnie aż z śmietany zrobi się sos i na koniec dopraw

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.