Gość Toony Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Cześć mam taki mały problem. Polega on na tym, że znalazłem sobie przepis potrawy. A wygląda on następująco : Składniki: 1-1,5 kg.schabu 2 śmietany 18% 0,5 kg.pieczarek 2 duże cebule sol i pieprz Przygotowanie: Schab pokroić w plastry i przyprawić je z dwóch stron solą i pieprzem.potem smażymy je na brązowy kolor i kładziemy na talerz . Na tej samej brytfance i tłuszczu dajemy pokrojoną cebule i pieczarki i czekamy aż zmiękną ok. 20 min.Potem do pieczarek i cebuli dodajemy usmażony schab i zalewamy to jednym litrem wody .Jak cześć wody (sosu) się wygotuje dodajemy śmietanę i można sobie jeszcze według gustu przyprawić . I teraz mój problem polega na tym, że o to tej potrawie brakuje charakteru. I prosił bym o jakieś pomysły czym można by doprawić tą potrawę, aby nabrała charakteru i miłego dla podniebienia smaku. Z góry dzięki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@sia Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Moim zdaniem powinieneś doprawić tę potrawę takimi przyprawami jakie lubisz, po prostu... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 mozesz do smietany dodac zupe cebulowa( w proszku) lub grzybowa albo nawet obie. Zobacz np tu https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...l=zupa+cebulowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 kostki smakowe knorra: czosnek, cebula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toony Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Moim zdaniem powinieneś doprawić tę potrawę takimi przyprawami jakie lubisz, po prostu... :grin: K@siu może i powinienem jakimi ja lubię, ale nie wszystko ze sobą dobrze smakuje. Dlatego też pytam się ludzi i będę próbował różnych pomysłów. I wielkie dzięki za wszelakie pomysły :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiadu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 to tak pieczarki z cebula można doprawić bazylia majerankiem estragonem ja lubie tez dorzucić tymianku :mrgreen: a majranku dużo lepiej nie dawać bo jest bardzo intensywny. i potem można dodać schab i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż schab będzie miekki na koniec wyciągnąć schab i pieczarki z cebula doprawić śmietana. Ale w sumie z tej śmietany pieczarek i cebuli można tez zrobić sos... po duszeniu wyciągnij mięso i wlej na patelnie śmietanę, po czym mieszając co jakiś czas pilnuj aby się nie przypaliła, wyłącz patelnie aż z śmietany zrobi się sos i na koniec dopraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.