Skocz do zawartości

Sałatka macedońska


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Sałatka macedońska

5 strąków czerwonej papryki

2 jajka ugotowane na twardo

15 dag żółtego sera

45 dag ugotowanych w mundurkach ziemniaków

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu winnego

1 i 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól i pieprz do smaku

Ziemniaki obrać i wraz z jajkiem pokroić w plastry. Paprykę umyć i po usunięciu gniazd nasięnnych pokroić w paski. Ser utrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki wymieszać. Zalać sosem przygotowanym z oliwy i octu. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną zieloną pietruszką. Wstawić na 2 godz do lodówki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.