Skocz do zawartości

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami


Rekomendowane odpowiedzi

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

45 dkg żołądków z kurczaka

500 ml rosołu drobiowego (może być z kostki)

25 dkg pieczarek

2 średnie cebule

2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany

1 łyżka mąki pszennej

2 łyżki smalcu

1 łyżka siekanego szczypiorku

sól i pieprz do smaku

Żołądki oczyścić, dokładnie umyć i obgotować. Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić razem z żołądkami w paseczki. Dodać wywar i razem z przyprawami dusić pod przykryciem. Podprawić zasmażką z mąki i smalcu i dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.