Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Halkuk

Smakowicze
  • Zawartość

    31
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    2

Ostatnia wygrana Halkuk w dniu 24 Luty 2012

Użytkownicy przyznają Halkuk punkty reputacji!

Reputacja

2 Neutralny

O Halkuk

  • Tytuł
    Stały bywalec

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Bytom

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    1304470
  1. Halkuk

    Pizza

    Tonik17 bardzo ciekawy ten Twój sosik do smarowania :) . Przy następnej pizzy napewno go wypróbuję :D Pozdrawiam - Halina.
  2. Dostałam ten przepis w gazetce "Kuchnia od kuchni czyli gotowanie bez tajemnic" z Winiar (jestem członkiem klubu Winiary). Sprawdziłam ! Potrawa przepyszna . Podawać ją można z różnymi sosami - nie tylko z tym który jest w opisie . Wypróbowałam już z sosem pieczarkowym i pomidorowym. Podałam ją gościom na urodzinach męża . Wszyscy byli zachwyceni . SMACZNEGO !
  3. Halkuk

    Pyszne parowce

    Witam - wczoraj wypróbowałam nadziewane świeżymi truskawkami . Wyszły exstra http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Polecam gorąco ten przepis 8) . Pozdrawiam - Halina.
  4. Super jedzonko 8) . Taki gulasz już nie jeden raz robiłam - jest świetny szczególnie z ziemniaczkami , a do tego - o tej porze roku - ogórki małosolne http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Pychotka :D Pozdrawiam - Halina.
  5. Świetny przepis! Napewno go wypróbuję ( robiłam już podobną wersję , tylko u mnie nie było groszku a ryż dodawało się ugotowany oddzielnie i całość zapiekało w piekarniku ). Bardzo lubię takie dania - a to ma jeszcze dodatkowy atut - całe danie w jednym rondlu ! 8) Pozdrawiam serdecznie - Halina.
  6. Polecam mój przepis ;-) http://www.smaczny.pl/modules.php?name=For...viewtopic&t=152 Pozdrawiam - Halina.
  7. Halkuk

    Pizza

    Bardzo się cieszę ,że wszystkim smakuje :roll: . Na moim stole też ciągle gości i jeszcze się nie znudziła nikomu . Ostatnio zrobiłam sporą ilość bo aż 5 i znikły w mig :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie . Halina.
  8. Halkuk

    Pyszne parowce

    Witam :) Dziś zrobiłam te parowce , wyszły pyszne http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Po raz pierwszy mi się tak udały . Miałam przepis z innej strony kiedyś spisany , zrobiłam wg niego ze 3 razy i nigdy mi nie wyrosły kluseczki . Dziś wyrosły znakomicie , tylko mąki dałam więcej niż pół kg. Smakowały wszystkim , nadzienie zrobiłam z dżemu z czarnej porzeczki i było SUPER http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Syn stwierdził że "gotowce" jakie kupiłam ostatnio w "Biedronce" mogą się schować przy tych :roll: . Przepis zachowuję i będzie bardzo często wykorzystywany . Pozdrawiam .
  9. Witam . Dostałam przepis testowy tej diety - jest swietnie zrobiony , wszystko pokazane - po prostu SUPER . Nieźle się napracowałeś , żeby tak to zrobić http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Obiecałam napisać opinię po wypróbowaniu - i tu jest problem :D . Nikt u mnie nie chce jeść cukini no i tego sera . Poza tym sera nie mogłabym kupić w zwykłym osiedlowym sklepie , tylko w dużym markecie. Tak więc dostałam BARDZO FAJNY przepis , ale z niego nie skorzystałam :D. Pozdrawiam . Halina.
  10. A może tu na FORUM podrzucisz jakieś przepisy :D ? Na GG zaglądałam , ale zawsze masz niedostępny :D kiedy ja jestem . Wiele przepisów tu podanych znalazło się już w mojej "kolekcji" , a takie zdrowe smaczne i odchudzające , szczególnie przydałyby się napewno nie tylko mnie :D Pozdrawiam i czekam na przepisy . Halina
  11. Halkuk

    Szarlotka mojej babci

    Szarlotka jest przepyszna ! Szybko i łatwo się ją robi i znika w mig :D Wczoraj zrobiłam - na dziś nie zostało nic :D . Na życzenie całej rodzinki będę ją często piekła http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Pozdrawiam .
  12. Witam . Moją pizzę znajdziesz w przepisach na forum : http://www.smaczny.pl/modules.php?name=For...viewtopic&t=152 Pozdrawiam i życzę smacznego :D
  13. Halkuk

    Co zrobić z agrestem ?

    Świetny pomysł z tym mieszaniem :D . Smak z dodatkiem liści melisy czy mięty musi być super http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Może jeszcze trafi mi się coś w tym roku żeby wypróbować coś takiego :D . Moja rodzinka już tu popiera dodatek rodzynek do dżemu . Mój agrest przez kilka dobrych dni stał już w domu , zaczął mięknąć więc musiałam brać się szybko za przeróbkę . Po raz pierwszy zmieszałam z czarną porzeczką , bo akurat też była i już samo to zmieniło smak i kolor . Jak poeksperymentuję kiedyś to napewno też napiszę :D Pozdrawiam serdecznie . Dziękuję za radę http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Napewno przyda się nie jeden raz :D Halina .
  14. Halkuk

    Co zrobić z agrestem ?

    Dziękuję za przepis :D Przepis zapisałam sobie i spróbuję wykorzystać go w przyszłym roku - bo tegoroczny agrest już jest w słoiczkach . Dodałam dla smaku i koloru czarną porzeczkę i jest SUPER http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Pozdrawiam :D
  15. Biszkopt robię prawie tak samo jak Agnieszka , tylko nigdy jeszcze nie dodawałam octu . Ważne jest żeby po dodaniu mąki , wymieszać ciasto łyżką - nie mikserem http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Kiedyś mieszałam mikserem do samego końca , no i biszkopt był czasem tak cieńki jak pergamin na którym go piekłam :D Kiedyś koleżanka udzieliła mi tej rady - odkąd nie mieszam po dodaniu mąki ciasta mikserem , biszkopt zawsze się udaje . Biszkopt wylewam na pergamin , wkładam zawsze do nagrzanego piekarnika a po upieczeniu od razu wyjmuję .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.